Zwemmerseczeem

Klachten en symptomen van zwemmerseczeem

Als je zwemmerseczeem hebt heb je vaak last van verschillende klachten en symptomen. Zo kan je bijvoorbeeld kleine pijnlijke kloofjes krijgen wat vaak erg lastig is. Omdat je je voeten dagelijks gebruikt om bijvoorbeeld te lopen kan dit zorgen voor pijnlijke voeten. Maar meestal gebeurt dit niet als je er op tijd bij bent. Dan moet je namelijk de plekken insmeren met bijvoorbeeld een crème wat de schimmel dood en de gevoelige plekken sneller helpt te herstellen.

Als je last hebt van zwemmerseczeem heb je vaak rode geïrriteerde plekjes. Meestal doen deze plekken geen pijn, maar het kan ook zijn dat het erg gaat jeuken. Het is dan natuurlijk moeilijk om er niet aan te gaan zitten. Maar soms is de jeuk zo hevig dat het gewoon niet anders kan. Vaak is de huid op die plekken al geschilferd, maar als je dan ook nog gaat krabben, krab je het open waardoor de plekjes wel pijn kunnen gaan doen. Vaak zitten er in die crèmes ook rustgevende middelen wat de plekjes een soort van verdoofd.

Als je dus zwemmerseczeem hebt is het belangrijk om dit te verhelpen omdat je het anders alleen maar kan verspreiden dat moet natuurlijk voorkomen worden. Dus kan je beter in openbare gelegenheden badslippers dragen, zo weet je zeker dat je niemand kan besmetten. Dat is natuurlijk voor iedereen beter.

Zwemmerseczeem voorkomen

In veel gevallen zijn zweetvoeten een belangrijke veroorzaker van zwemmerseczeem. Voorkomen is daarom goed. Dit is vooral belangrijk als je vaak last hebt van zweetvoeten wat de perfecte omstandigheden van de schimmelinfectie zijn. Let hier dus goed op en was de voeten het liefst minimaal eenmaal per dag. Ook is het belangrijk om de voeten goed af te drogen zodat de schimmel geen kans krijgt om zich uit te breiden.

Dit is dus allemaal erg belangrijk om de schimmelinfectie te voorkomen. Je kunt dus het beste je voeten eenmaal per dag wassen. En ze goed te behandelen. Ook is het beter om meerdere paren schoenen te hebben, zodat je die per dag kan afwisselen zodat de schimmel niet de tijd krijgt om zich helemaal uit te breiden. Zo weet je ook dat de schoenen dus minimaal één dag krijgen om te luchten waardoor de schimmelinfectie geen kans krijgt.